Hamilelikte Öksürük Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer


Hamilelikte Öksürük / Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer

Hamilelik dönemi bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişimi için çok önemlidir. Bu yüzden anne adayının bu dönemde bebeği için olsa bile kendi sağlığına dikkat etmesi gerekir. Hamilelikte öksürmek normal zamanlardan öksürmekten daha zor olmaktadır. Hamile kadın öksürdüğü zaman bütün baskı şişmiş ve büyümüş karnına uygulamaktadır. Buda karında bulunan bebeğe ters etki edebilir.

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer 


Öksürüğü olan hamile kadın sabah kalktığında ilk işi ılık bir bardak su içmeli. İçine bal ve limon katılan ılık su içildiği zaman boğazı yumuşatır ve rahatlatır.  Günde iki tane elma tüketildiği zaman ise astıma iyi gelir. Ayrıca elma tüketildiğinde kabızlık ve bağırsak düzensizliğine iyi gelir.
Öksürüğünüz yok etmek için gebeliğinizden önce kullandığınız öksürük şurubunu kesinlikle kullanmayın. Genelde hamilelik döneminde ilaç kullanmak çok zararlıdır. Hamile iken öksürüğünüzden kurtulmanın en iyi yöntemi bol su ve sıvı tüketmektir.
Gebelikte öksürüğe tutulduğunuzda sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tuzlu su ile gargara yapmak fayda verebilir. Tuzlu su ile gargara olayını abarttığınızda ise boğaz tahrişi veya boğazda yara oluşabilir. Hamilelikte öksürüğünüz aşırı derecede ise bu durumda doktora gitmeniz önerilir. Doktorun size vereceği tedavi yöntemleri ile bu öksürükten kurtulabilirsiniz. Fazla dinlenmeniz gerekir.

Hamilelikte Öksürüğün Bebeğe Zararları



Gebelikte aşırı öksürük bebeğe hiçbir zararı olmaz. Çünkü hamilelik kesesi içinde bulunan su nedeni ile bebeği hapşırmaktan ve öksürükten dolayı oluşan sarsıntılardan korur. Her ne kadar bebek güven içinde ise annenin öksürmesi kendisine çok rahatsızlık oluşturmaktadır. Şişkin ve gergin olan karına hapşırmaktan veya öksürmekten dolayı bir basınç etkileyeceğinden dolayı karın ağrıları oluşabilir.
Gebeliğin son dönemlerinde hamile kadının vücudu hormonların nedeniyle kemiklerinde açılmalar, yumuşamalar ve gevşemeler oluşur. Bu oluşumlar sırasında anne adayının öksürmesi özellikle sırt bölgelerinde ağrılar oluşabilir.

Hamilelikte Bitki Çayları İle Öksürüğü Engellemek



Sizin evde yapabileceğiniz bitki çayları ile öksürüğünüze çare bulabilirsiniz. Bitkisel çayı hazırlamak için önce suyu kaynatın Kaynattığınız suyun içine soyduğunuz elma kabuğunu, zencefili, ıhlamuru ve tarçını attınız. Öksürük ile beraber sizde grip ve burun akıntısı da varsa bu çayın içine limon ve tatlandırmak isterseniz de biraz bal kattın. Bitkisel çaylar taze olduğunda çok etkili ve faydalı oluyorlar. Bu yüzden her gün taze olarak çayı yeniden yapmalısınız.

Hamilelikte Bitkisel Yöntem İle Öksürüğü Engellemek


Bazı bitkisel karışımla da boğaza iyi gelebilir. Böylece öksürükten kurtulabilirsiniz. Bunun için bir çay bardağı çiçek balı ile bir çay kaşığı toz zencefili birbirine karıştırarak macun haline getirin. Sonra bu macunu afiyetle yiyin. Urda dikkat etmeniz gereken şey zencefil tozunun taze olmasıdır. Taze olmayan zencefil tozunun size yararı olmayacaktır.  Evde senelerce beklettiğiniz zencefili kullanmayın. Tazesini kullanın. Bu karışımı yediğinizde boğazınız hafifi yanabilir veya o his oluşabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir