İnsülin Hakkında Merak Edilenler


İnsülin Hakkında Merak Edilenler


Diyabet ve insülin kullanımları ve dozajı hakkında en çok merak  edilen sorulara cevap vermeye çalıştık. Bununla birlikte, önce diyabetin ne olduğunu ve diyabetik hastalar için kan şekeri seviyelerini kontrol etmede insülinin nasıl çok önemli bir katalizör olarak kabul edildiğini anlayalım.


İnsülinin Önemi

Diyabet, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen en yaygın kronik sağlık koşullarından biridir. Esas olarak pankreas, vücudun en iyi şekilde çalışması için insülin üretemediği veya yeterli optimal olarak yönetemediği durumlarda ortaya çıkar.
Glikozun vücudun çeşitli bölgelerine taşınmasını izleyen spesifik bir hormondan başka bir şey değildir. Vücudumuzun her bir hücresine (yediğimiz yiyeceklerden elde edilen) glikoza ulaşılması gerekir.
İnsülin yokluğunda, glikoz vücutta hareket edemediğinde, kanda birikir. Vücutta çok fazla glikoz birikmesi, kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olur. Bu durum diyabetes mellitus olarak kategorize edilir. Glikoz vücutta hareket edemediğinde, kanda birikir. Vücutta çok fazla glikoz birikmesi, kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olur. 

Diyabet Çeşitleri

Oluşumu, nedenleri ve semptomlarına bağlı olarak, diyabet tip 1, tip 2 ve gebelik diyabeti olarak sınıflandırılabilir. Diyabet türlerinden herhangi biri teşhis edildikten sonra, etkili ve düzenli diyabet bakımı çok önemlidir.
tip 1 diyabet , vücudun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla saldırıları ve pankreasta mevcut insülin üreten beta hücrelerinin tahrip eder. Sonuç olarak, insülin üretimi ciddi şekilde etkilenir ve organ, vücuttaki glikozun tam hareketi için yeterli üretemez.
tip 2 diyabet , hücreler enerji üretmek için kan şekerini verimli bir şekilde kullanamadığında gerçekleşir. Bu olduğunda, hücreler insüline dirençli hale gelir ve yavaş yavaş yüksek kan şekeri seviyelerine yol açar.
Gestasyonel diyabet , sadece hamile kadınları etkileyen ve çocuğun doğumundan hemen sonra kaybolan yüksek bir kan şekeri durumudur. Hamileliğin herhangi bir aşamasında olabilir, ancak genellikle ikinci veya üçüncü trimesterde grev yapar.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir