Testesteron Seviyenizi Artıran 7 Gıda



Testesteron Seviyenizi Artıran 7 Gıda

Testosteron, erkek vücudu tarafından üretilen ana hormondur, ancak kadınlarda daha az miktarda bulunur. Testosteron hormonu saç büyümesi, kemik sağlığı, libido, daha derin ses gelişimi ve diğerleri gibi birçok vücut işleminde önemli bir rol oynar. İlginçtir, çoğu erkek yaşlandıkça testosteronda kademeli bir düşüş yaşar. 

Bu gibi durumlarda, bu hormonun sağlıklı bir seviyesini korumanın güvenli ve etkili yollarını bulmak isteyebilirler. Bugün, doğal testosteron güçlendiricileri oluşturan süper gıdaların bir listesi ile buradayız. Okumaya devam edin.

1. Az Yağlı Süt

Kuşkusuz, süt içerdiği tüm temel besin maddeleri nedeniyle inanılmaz bir sağlık toniği oluşturur. Bu saf beyaz sıvı sadece vücudun ihtiyaç duyduğu günlük protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ve yağ miktarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda testosteron seviyelerini de yükseltebilir. Bununla birlikte, doğru tipte süt içmek bir fark yaratır. Düşük testosteron seviyesine sahip erkekler, D vitamini ile zenginleştirilmiş ve az yağlı içeren sütü seçmelidir.

2. Turpgiller

Karnabahar, lahana, şalgam, brokoli ve lahana gibi turpgiller, testesteron  güçlendiriciler listemizin kaçınılmaz bir parçasını oluşturur. Çünkü bu sebzeler östrojen seviyelerini baskılayarak erkeklerde testosteron seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu organik gıdalar, erkek vücudu için daha güvenli bir östrojen formuna dönüştürülen indol-3 karbinol içerir. Bu dönüşüm vücudunuzun doğal olarak daha fazla testosteron üretmesini sağlar.

3 Yumurta-

Yumurtalar, en iyi testesteron güçlendirici gıdalar listesine mükemmel bir katkı sağlayan D vitamininin en zengin kaynaklarından biridir. Ne yazık ki, yumurta sarısı kolesterol seviyesini  yüksek tuttuğu  için kötü bir ün kazanmıştır ve çoğu insan sarı kısmı atmaya ve yumurta beyazlarını kullanmaya başlamıştır. İlginçtir, yumurta sarısı, açık yumurta beyazlarına kıyasla daha fazla besin içerir ve erkeklerin sağlıklı testosteronu hızlı bir şekilde elde etmelerine yardımcı olabilir.

4. Narlar

Narlar kırmızı renkli, egzotik ve narenciye olup testosteronlarını güçlendirmek için formda ve ideal olarak kalmaya çalışan herkes için ideal bir seçimdir. Bu büyüleyici meyve size günlük dozda antioksidan sağlar ve uygun kan dolaşımını da yardımcı olur. Uzmanlara  göre, iki hafta boyunca düzenli olarak nar yiyenlerin, diğerlerine göre% 24 daha yüksek testosteron seviyesine sahip olduğu tespit edilmiştir.

5. İstiridye

İstiridye, ergenlik döneminde yüz özelliklerinin oluşumunda hayati bir rol oynayan bir mineral olan harika bir Çinko kaynağı oluşturur. Ayrıca, bu doğal bileşiğin tüm yetişkinlik döneminde testosteron seviyesini kontrol ettiğine inanılmaktadır. 

6. Ton Balığı

Testosteronu artırabilecek deniz ürünleri hakkında konuştuğumuzda, sadece istiridye ile sınırlı değildir. Ton balığı, somon, morina gibi balıklar listeye birkaç harika ekleme yapar. Bu yağlı balıklar, artan testosteron seviyelerine bağlı zengin bir protein ve D vitamini kaynağıdır.

7. Sızma Zeytinyağı

Zeytinler sadece kalbiniz için değil, testosteron için de iyidir. Bu doğal iksir, tekli doymuş yağ ve daha iyi üreme sağlığı ile bağlantılı vitaminlerle güç dolu olarak gelir. Çalışmalara göre, sızma zeytinyağı tüketen erkekler düzenli olarak testosteron düzeylerinde diğer erkeklere göre daha fazla artış yaşamıştır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir