Vajina Genişlemesi Nedenleri



Vajina Genişlemesi Nedenleri

Vajina genişlemesi pek çok kadının yaşadığı sorunlardan biri. Toplum arasında çok fazla seks yapmanın buna yol açtığı gibi bir kanı olsa da bu bilgi çok gerçeği yansıtmamaktadır.  Vajinanız elastiktir. Vajina yaşlandıkça veya çocuk sahibi olduğunuzda biraz gevşeyebilir, ancak genel olarak kaslar bir akordeon veya lastik bant gibi genişler ve geri çekilir.

Vajina Neden Genişler ?

Vajinanız yaş ve doğum nedeniyle zamanla değişebilir, ancak gerginliğini kalıcı olarak kaybetmez. Yani toplumda sanılanın aksine vajina genişlemesinin sebebi sık cinsel ilişki değildir. Zamanla, doğum ve yaş potansiyel olarak vajinanızda hafif bir doğal gevşemeye neden olabilir. Birden fazla vajinal doğum yapmış kadınların vajinal kasları zayıflatma olasılığı daha yüksektir. Bununla birlikte, yaşlanma, çocuk sahibi olmanıza bakılmaksızın vajina kaslarınızın gevşemesine neden olur. Vajinal genişlemeye neden olan etmenlere göz atacak olursak ;

Yaş

40'lı yaşlarınızdan başlayarak vajinanızın esnekliğinde bir değişiklik görmeye başlayabilirsiniz. Çünkü menepoz sürecine yaklaşmaya başladığınızda   östrojen seviyeleriniz düşmeye başlayacaktır .
Östrojen kaybı, vajinal dokunun yapısında birtakım değişikliklere sebebiyet verir; 
  • daha ince
  • kurutucu
  • daha az asidik
  • daha az esnek veya esnek
Tam menopoza girdiğinizde bu değişiklikler daha belirgin hale gelebilir .

Doğumlar

Eğer doğumlarınızı normal doğum ile yapmışsanız vajinanızın değişmesi doğaldır. Sonuçta, vajinal kaslarınız, bebeğinizin doğum kanalından geçmesine ve vajinanızın girişinden çıkmasına izin vermek için gerilir.
Bebeğiniz doğduktan sonra vajinanızın normal formundan biraz daha gevşek olduğunu fark edebilirsiniz. Bu tamamen normal bir durumdur. Vajinanız doğumdan birkaç gün sonra geri çekilmeye başlamalıdır, ancak orijinal şekline tamamen geri dönmeyebilir.
Birden fazla doğumunuz varsa, vajinal kaslarınızın biraz elastikiyetini kaybetme olasılığı daha yüksektir. Bundan rahatsızsanız, vajinal taban kaslarınızı hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında güçlendirmek için kegel egzersizlerini yada sorun daha ileri boyutta ise vajinoplasti seçeneğini  deneyebilirsiniz.

Vajinoplasti Nedir?

Vajen dokusunda çeşitli nedenlerle meydana gelmiş genişleme ve gevşemeler nedeniyle oluşmuş yapı bozukluklarının giderilmesi amacıyla yapılan genital estetik operasyonudur.  Vajinoplasti toplumda vajen daraltma olarak ta bilinir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir