Hamileliğin Belirtileri Nelerdir


Hamileliğin Belirtileri Nelerdir

Genelde pek çok kadın hamile olduğunu kolaylıkla hissedebilir. Çünkü kişiden kişiye değişiklikler gösterse de genellikle hamilelik belirtileri tüm kadınlar da aynıdır.
Belli Başlı hamilelik belirtilerini inceleyelim;
Yorgunluk Hissi; Hamilelik Sürecinde Kadınlar kendilerini normalden daha halsiz ve yorgun hissederler.  Yaşanan bu yorgunluğun nedeni bu süreçte vücutta Progesteron adı verilen gebelik hormonunun yükselmiş olmasıdır.
Bulantı Hali; Genellikle kadınlar gebeliğin ilk haftalarında sabahları miğde bulantısı sorunu yaşarlar. Özellikle gebeliğin ilk 6ve 12. Haftaları arasında yaşanan miğde bulantıları genellilkle sabah olmakla beraber bazı durumlarda tüm gün hissedilebilinir. Gebeliklerde yaşanan bulantı sorunları 3. Aydan sonra gebelik hormonunun etkisinin azalması ile etkisi zayıflayacaktır.

 Baş Dönmesi;

Yorgunluk ve Bulantı Belirtilerinin yanında en sık görülen hamilelik belirtilerinden biri baş dönmesidir.  Kan basıncının ani düşmesi kadında baş dönmesi sorunlarını beraberinde getirir. Kan dolaşımını düzenlemek adına hafif sporlar yapmak fayda sağlayacaktır.

Aşerme ;

Kişinin daha önce hiç yemediği , sevmediği yada çok sevdiği bir gıdaya birde bire aşırı istek duyma hali olarak tanımlanan aşerme süreci hamileliğin en belirgin belirtisidir.

Akıntı;

Hamilelik sürecinde yaşanan değişimlerin en belirgin etkilerinden biri de akıntıdır. Gebelik sürecinde görülen akıntı sorunu hormonların etkisi ile vajinal bölgenin gevşemesi ve dolaşımının artmış olmasına bağlıdır. Gelen vajinal akıntı genellikle kokusuz ve ağrısızdır.

Hamileliğin 4. Ayından İtibaren Görülen Belirtiler


  Doktor Kontrolünde Bebeğin Kalp Atışlarının Duyulması
  Bebeğin Hareketlerinin Hissedilmesi ve dışarıdan gözlemlenebilmesi







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir