Psikolog Seçimi Nasıl Yapılır


Bireyler çeşitli nedenlerden dolayı hayatlarının belli dönemlerinde psikolojik destek almaya ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle ya online terapi ya da bir terapi merkezine giderek destek almayı tercih ederler. Bazen alınan psikolojik destekler ile kişi fayda görmez, ilerleme kaydedemez. Bu durumun sorumlusu ya destek aldığı psikologdur ya da kendisinin hazır olmamasıdır.  En önemli asıl sorun ise yanlış psikolog seçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Piyasada bulunan birçok alternatif vardır ve görülen o ki diplomasız olarak hizmet verenlerin sayısı da hiç az değildir. Bu nedenle önceden iyi araştırma yapmak ve gidenlerin tecrübelerinden faydalanmak gereklidir.

Doğru Olmayan Psikoloğu Nasıl Anlarız


Sizin için en doğru olan psikoloğu bulmak için öncelikle uzmanlık alanı ve eğitim durumunu öğrenmeniz gereklidir. Online terapi görecekseniz online terapi alanında uzmanlaşmış kişileri tercih etmelisiniz. Psikolojik olan rahatsızlıklara nasıl yaklaştıklarını görmeniz gereklidir ve bunun içinde daha önce tecrübe etmiş arkadaşlarınızdan ya da kendilerinin anlatımlarından bilgi edinebilirsiniz. Terapiyi yapan kişi çok konuşmaz ve sadece dinlemelidir. Yorum yapılması ve yol gösterilmesi gereken yerde konuşmalı danışanına müsaade etmelidir. Soru sormaktan daha fazlasını yapıp yol gösterici bir niteliğe sahip olmalıdır.

Psikolojik Destek Almadan Önce Sorular Sorulmalı


Doğru olan psikoloğu seçmek için seanslara başlamadan önce sorular yöneltmeniz daha verimli sonuçlar almanıza sebep olacaktır. Neticede online terapi ya da yüz yüze yapılan görüşmelerde bir ücret karşılığı yapılmakta ve soru sormaya bu yüzden çekinilmemelidir. Eğitim ve donanımlarıyla ilgili, kullandığı teknikler ile ilgili, uzmanlık alanı ile ilgili danışanlarına bilgi vermeli, sorularını cevaplayarak akıllarında soru işaretleri bırakmamalıdır. En verimli sonuçları almak için danışanın soruları önemlidir. Danışanı ile aralarındaki bağ ne kadar güçlü olursa netice o kadar iyi olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir