Yeni Doğan Bebekleri Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yeni Doğan Bebekleri Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni dünyaya gelmiş olan bir bebeğin deri, kalınlığı yetişkin bireylere oranla çok daha ince olduğu için daha hassastır. Bu durumla beraber  yeni dünyaya gelmiş bebeklerin bebeklerin ter bezleri de yeteri kadar gelişmediği için bu bebekler ihtiyaçları olan kadar terleyememektedirler. 

Bahsettiğimiz bu hallerin genel sonucu olarak da bebeklerin ciltleri oldukça kısa sürelerde kuruyabilmektedir. Yaşananan susuzluğa bağlı kuruluklar cildin koruyuculuğunu da önemli ölçüde azaltmaktadır. Yeni dünyaya gelmiş bir bebeğin cilt Ph’ı henüz oturamadığı için cilt enfeksiyonlara tam olarak hazırlıklı değildir.

Sizlere açıkladığımız bütün bu nedenlerden dolayı yeni doğmuş bebeklerin cilt bakımına oldukça önem gösterilmelidir. İşte bu nedenlerden dolayı  bebeğinizin cildi için kullanmakta olduğunuz temizleyiciler ve koruyucuların irritan içermemesine ve bunun yanında da alkol, parfüm gibi suni maddeler bulundurmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yeni doğmuş olan bebekleri düzenli bir şekilde ve sıklıkta duş aldırmazsanız ölü deri kalıntılarını sağlıklı bir şekilde çıkarılamaz ve bu durum sonucunda da cildin gözlemlenmesinde sorunlar oluşur. 

Duş aldırırken bebeklerin şampuanları da titizlikle seçilmelidir ve bu şampuanların PH değeri açısından uygun olup olmadıkları uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Çünkü doğal olmayan ve PH’ı uymayan şampuanlar kullanılırsa bebeklerin ciltlerinde hasarlar oluşabilir ve bu hasarlar da bebeğinizin huysuzlanmasına ve çeşitli hastalıklar kapmasına neden olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir