Diş İmplantı Nedir ve İmplant Çeşitleri Nelerdir

Diş implantları


Diş implantları veya diş implantları, dişe oturtulurken kron veya protez gibi diş protezini destekleyen basitçe çapalar veya bileşenler olarak anlaşılabilir. Daha da basitleştirmek gerekirse, protez diş bileşenini inşa etmek için bir temele ihtiyaç duyulurken, bu temelin diş yoğunluğu, yapı vb. İle uyumlu olması gerekir, böylece protez hasar görmeden veya hızlı bir şekilde yerinden çıkacaktır. Bu temellere diş implantları denir.

Titanyum ve doğal diş bileşenleriyle (işlem Osseo entegrasyonu olarak adlandırılır) güçlü bir eklem oluşturduğu tespit edilen ve aynı zamanda inert olan bazı özel seramik türlerinden oluşurlar, bu da kombinasyonu en çok tercih edilen malzeme haline getirir. diş bilim adamları.

İmplant Çeşitleri

İmplant Çeşitleri Sabitleme Tekniğine Göre Değerlendirilir.



Kök Form İmplantlar

Diş köküne göre şekil ve büyüklük bakımından en doğal olanlardır. Diş hekimi çeneyi ortaya çıkaracak ve alanı implantı kabul edecek şekilde hazırlayacaktır. Aslında orijinal dişten daha destekleyici hissedebilir.

Plate Form İmplantlar

Bu genellikle implante edilecek kemik alanı implantı destekleyemeyecek kadar dar olduğunda kullanılır. Plaka, prosedür için uygun desteği sağlar.

Subperiostal İmplantlar

Bu en karmaşık yöntemdir ve tamamlanması için en gelişmiş teknolojik ekipmanı gerektirir. Tam bir düzeltme sağlamak için özel bir implant tasarlanır ve çene içine yerleştirilir.

İmplantlar, yedek dişler için mevcut en pahalı seçeneklerden biridir. Pek çok insan takma dişleri, kronları veya sadece çıplak sakızı bırakmayı düşünür. En iyi implant yöntemine karar vermeden önce hastanın çenesinin büyüklüğünü, ilgili dişlerin yerini ve gerekli diş sayısını göz önünde bulundurun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir