Erken Boşalma Nedenleri

Erken Boşalma Nedenleri

Erkeklerde çok sık olarak görülen cinsel rahatsızlıkların başında erken boşalma sorunu geliyor.

Hem erkeklerin hem de partnerlerinin ilişkiden soğumasına neden olan ve çiftleri cinsel yaşamdan uzaklaştıran erken boşalma farklı nedenlerle ortaya çıkabiliyor.

Erken boşalma nedenleri arasında birçok farklı durum söz konusudur. Psikolojik ve yapısal olarak farklı nedenleri olan bu rahatsızlık birçok erkekte görülebiliyor. 

Bazı erkeklerde geçici olarak görülebilirken bazılarında çok uzun süreli olarak ortaya çıkıyor. Ancak tedavi ile bu rahatsızlıktan da kurtulabilmek mümkün oluyor.

Erken Boşalma Nedir?

Erken boşalma nedenleri kadar bu rahatsızlığın tam olarak ne anlama geldiğinin bilinmesi gerekiyor. Erkeklerin neredeyse %50’sinde olan cinsel fonksiyon bozukluğu erkeklerin ilişki sırasında olması gerekenden daha hızlı şekilde boşalmasına neden olan bir rahatsızlıktır. 

Genelde ilişkinin ilk dakikalarında boşalma gerçekleşir ve ilişkinin süresi olağan süresinden çok daha kısa süre ile sınırlı kalır. Bu da çiftlerin mutsuzlaşmasına ve kadının da yeteri kadar tatmin olamamasına erkeklerin ise psikolojik olarak kendilerini suçlu hissetmelerine neden olur.

Erken Boşalma Çeşitleri

Erken boşalmanın birçok farklı çeşidi bulunuyor. Bunlar arasında yaşam boyu devam eden erken boşalma daha cinsel aktivitelerin ilk aşamasından itibaren görülmeye başlar ve primer boşalma olarak isimlendirilir.

 Kazanılmış erken boşalma ise cinsel ilişki başladığında normal seyrinde giderken herhangi bir soruna bağlı olarak sonradan kazanılan bir rahatsızlık olarak ortaya çıkar. Değişken erken boşalma; erkeklerin zaman zaman yaşadığı bir sorundur. 

Duyusal erken boşalma ise psikolojik durumların hâkim olduğu bir boşalma türüdür. Rahatsızlığın hangi çeşidi olursa olsun mutlaka cinsel yaşamı olumsuz etkilediğinden bahsedilebilir ve ilişkilerde kadınların da erkeklerin de korkulu rüyası haline gelmektedir.

Erken Boşalmaya Neden Olan Durumlar

Erken boşalma nedenleri oldukça farklı olarak sıralanabilir. Bunlar psikolojik, endokrin, ürolojik ve cinsel sağlık problemleridir. Psikolojik nedenler arasında yaşam tarzı, stres, yoğun iş hayatı sayılabilir.

 Bunların yanında prostat hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonları, cinsel yol ile bulaşan hastalık türleri erken boşalma nedenleri arasında sayılabiliyor. Cinsel sağlık problemleri de önemli nedenler arasında bulunuyor.

 Partner ile uyum sağlayamama, fonksiyon bozuklukları en sebepler arasındadır. Sünnetin erken boşalmaya neden olduğu gibi bir yanlış inanış da bulunuyor. Ancak sünnet olmak erken boşalma nedenleri arasında sayılamaz. 

Çünkü yapılan çalışmalar sünnetin erken boşalma konusunda herhangi bir olumsuz etkisi olduğu saptanamamıştır. Erken boşalma sorunları için uzman doktorlardan gerekli yardım alınabiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir