Penis Eğriliği Nedir

 

Penis Eğriliği Nedir

Penis eğriliği nedir? Sorusu kişilerin konuşmaktan çekindiği, doktora başvurmakta zorlandığı bir konudur.

Sağlıklı bir penis ereksiyona geçtiği zaman düz bir şekilde 90 derece ile durur. Bunun dışında ereksiyon dışında ortaya çıkan tüm durumlar penis eğriliği olarak değerlendirilir.

 Penis eğriliğinin sebebi hem ilerleyen yaşlarda hem de doğuştan oluşabilen bir hastalıktır. Bunun yanı sıra çok sık rastlanmasa da yaşanan cerrahi bir operasyon ya da geçmişte yaşanan travmada buna neden olabilmektedir.

Penis Eğriliği Nedenleri Nelerdir?

Penis eğriliği nedir? Konusununnedenlerine bakıldığında birden çok faktör ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri doğuştan oluşan penis eğriliğidir. Bir peniste sağlıklı bir ereksiyon oluşmasını sağlayan, kan damarında süngere benzeyen iki doku ve idrar yolunda bir adet süngere benzeyen dokular mevcuttur. Bu dokuların eğriliği bazen anne karnında oluşabilir. 

Bu da ereksiyon sırasında yetersiz olan bölgenin eğrilmesi ile sonuçlanır. Bir diğeri ise tıp dilinde hiposdadias olarak bilinen ve idrar deliğinin normalden daha aşağıda bir yerde bulunmasından kaynaklanır. Sonradan ortaya çıkan penis eğriliği ise, peyronie denilen hastalıkla kendini göstermektedir. Genellikle 50 yaşından sonra kendini gösteren bu hastalık ereksiyon anında dış yapıdaki kireçlenmeden kaynaklanır.

 Penis Eğriliğinin Belirtileri

Hiposdapias isimli ve halk arasında peygamber sünneti olarak da bilinenpenis eğriliği kişinin idrarını yaparken zorlanması, çok sık ve kısa aralıklarla idrara çıkması ve idrar yaparken yanma hissinin ortaya çıkması belirtilerin başındadır. 

Doğuştan penis eğrilinde ise belirti ereksiyon sırasında kendini gösterir. Sonradan oluşan penis eğrilindeki belirtiler ise yaşın ilerlemesi ile birlikte penis kılıfında elle hissedilebilen sertleşme ve ereksiyonda zorlanma olarak görülür.

 Penis Eğrilinin Etkileri Ve Tedavisi

Penis eğriliğinde en çok sorulan sorulardan biri kişinin çocuk sahibi olmasına engel olup olmayacağıdır. Hiposdapiasda idrar yolunda ortaya çıkan bir sorun olduğu ve meninin boşalma sırasında yetersiz olmasından dolayı zorlanma yaşanabilir ancak bu asla çocuk sahibi olunmayacağı anlamına gelmez. 

Sonradan oluşan penis eğriliğinde de böyle bir durum görülmez. Penis eğriliği nedir? Konusunda yapılacak tedavide ise kullanılan yol cerrahidir. Penisin belli bir uzunluğa gelmesi beklenir ve çocuk yaşta eğrilik düzeltilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir