Penis Kalınlaştırma

 

 

Penis Kalınlaştırma Nedir

Dünyada en çok gerçekleştirilen erkek genital bölge cerrahi operasyonların başında penis kalınlaştırma işlemi gelmektedir. Hastanın muayene edilmesinden sonra uygun görülen kişilere genelde sınırlı uyuşturma yapılarak uygulanabilen bir işlemdir.

 Bu işlemde en çok yağ dokusu kullanılmaktadır. Kullanılan yağ dokusunun kişinin kendi yağ dokusu olması, alerjik reaksiyonların önlenmesi, işlemin kısa sürmesi, ayaktan tedavi sunması ve gerekli görüldüğünde tekrarlanabilmesi gibi pek çok avantaj sağlar. 

Operasyon Esnasında Ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Penise yapılan yağ enjeksiyonları muhakkak tecrübeli bir cerrah tarafından yapılmalıdır. Bu işlem esnasında damar ve sinir yapılarına kesinlikle dikkat edilmelidir. İyi yapılmış bir planlama ve uygun biçimde hazırlanmış yağ titizlik gösterilerek ve simetrik şekilde penise uygulanmalıdır. 

Sigara içmenin operasyon sonrasındaki ilk haftalarda yağ erime miktarında artışa sebep olabileceği unutulmamalıdır. Sigaranın işlemden en az bir hafta önce bırakılması ve işlemden sonraki 3 hafta boyunca içilmemesi önerilir. Penis kalınlaştırma sonrasındaki 4 hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmemelidir. Aksi takdirde yağ dokularının penis köküne birikmesi sonucu asimetrik bir görünüm ortaya çıkabilir.

 Penis kalınlaştırma ameliyatlarının libidoda artışa ya da azalmaya etki etmez. Bu kalınlaştırma işlemi ayrıca kısırlık da yapmaz. Penis ameliyatlarının erken boşalma üzerinde de olumlu ya da olumsuz etkisi olmadığı bilinmektedir. Bu tür problemler yaşayan kişilerin teferruatlı bir inceleme yaptırmaları iyi olacaktır. 

Operasyonun Etkileri Nelerdir?

Ameliyatlar sonrasında peniste genellikle his kaybı yaşanmadığı görülmüştür. Ameliyat sonrasındaki dönemde ödem oluşumuna bağlı his kaybı çok kısa bir süre içerisinde genellikle ortadan kalkmaktadır. Penis kalınlaştırma ameliyatları sonrasında penisin biraz daha kısaldığı algısı oluşabilir. Enine kalınlaşma işlemi nedeni ile normalde boyunda kısalma olmayan penis azıcık kısalmış gibi görünebilir. Bu durum bir göz yanılsamasıdır. Bu tür bir operasyon kesinlikle penisin kısalmasına yol açmaz.

Bu tür kalınlaştırma operasyonlarını sadece cinsel organının inceliğinden şikâyet eden erkekler tercih etmemektedir. Çok daha sağlıklı ve renkli bir cinsel yaşam hayal eden pek çok erkek penis kalınlaştırma operasyonu için rahatlıkla başvuruda bulunabilmektedir. Risk faktörünün neredeyse hiç olmadığı bu cerrahi ameliyatların dünyada gittikçe yaygınlaştığı görülmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir