Çene Kisti Operasyonu Nasıl Yapılır


Çene Kisti Operasyonu Nasıl Yapılır


Çene kisti ameliyat öncesi, doktor tarafından çeşitli tetkikler önerilir. Tetkiklerin sonucuna bakılarak, kitlenin büyüklüğü hesaplanır. Ameliyat günü belirlenir ve kişi aç bir şekilde ameliyatı bekler. Çene içerisinde ilgili alan uyuşturulur. Uyuşma sonucu ağrısız bir şekilde kist alınır. Çene içerisinde çıkan kistin türü önemlidir. İyi veya kötü huylu olmasına bağlı olarak bir tedavi planı belirlenir. Bunun için, patoloji laboratuvarına kist gönderilir.
 Araştırmalar sonucunda kistin türü öğrenilir. Kistten korunmak için ağız ve diş sağlığına gerekli özen gösterilmelidir. Dişler günde üç defa fırçalanmalıdır ve diş fırçası sert değil yumuşak olmalıdır. Yumuşak diş fırçası, diş etindeki mikropları dışarıya atar. Ayrıca diş etindeki kanamalara izin vermez.

İlgili Haber : Diş Çıkaran Bebek

Çene Kisti Ameliyatı Sonrası


Kistin tekrardan ortaya çıkmaması için, doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması gerekiyor. Süreç içerisinde biyolojik bir tedavinin yanı sıra psikolojik bir tedavinin de sürdürülmesi gerekir. Çünkü bütün hastalıkların kökeninde stres faktörü bulunuyor. Kişi bilinçaltı eşiğinde sağlıklı ve huzurlu olduğunu düşünmesi gerekiyor. Besin değerleri bakımından bolca vitamin ve mineral değerlerinin alınması gerekiyor. Protein değerlerinden ise; süt ve süt ürünleri, peynir, yoğurt gibi kemik kısmını destekleyen ürünler bol miktarda tüketilmelidir.
 Kalsiyum diş minesini güçlendirecektir. Diş minesi güçlendikçe, diş etindeki lezyonların sayısı azalır. Özellikle hamilelik döneminde bu lezyonların, artması olasıdır. Çünkü anne karnındaki bebek, annenin vücudunda bulunan kalsiyumdan beslenir. Hatta bu süreç içerisinde hamile annenin diş etleri kanar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir