Diş Çıkaran Bebeğin Diş Ağrısını Rahatlatmak İçin Yöntemler



Diş Çıkaran Bebeğin Diş Ağrısını Rahatlatmak İçin Yöntemler


Diş çıkaran bebeklerde diş ağrısı olur ve bebeği çok rahatsız eder. Diş ağrısı olan bebekler sürekli ağlar ve susturmak çok zor olur. Bebekler genelde 4. Aydan sonra diş çıkarırlar. Bazen daha erken de diş çıkaran bebeklere rastlanır.

Diş ağrısı çeken bebekler huzursuz olur. Bebekle beraber anne ve baba da huzursuz olurlar. Özellikle anneler bebeğin diş ağrısını rahatlatmak için yöntemler aramaya başlarlar. Bebeğin diş acısından kıvrandığını, acı çektiğini ve huzursuz olduğunu gören anne bir şey yapamamaktan öylece durup bakmak bile annenin sinirlerini allak bulak etmesine yeterlidir. Bu anne benim diyorsanız merak etmeyin bebeğin diş ağrısını rahatlatmak için çare vardır.


Bebeğin diş ağrısına neden olan diş çıkarmaya neler iyi gelir ?


Temiz ve hijyen elinizle bebeğin diş etlerine hafif bir şekilde masaj yapın. Bebeğe verdiğiniz temiz ve ıslak besi ağzına koyarak ve çiğneyerek dişetine masaj yapabilir. Bu ıslak ve temiz bez doğal diş kaşıyıcı yerine geçebilir. Bezi ıslatıp buzdolabında soğutup vermeniz durumunda daha etkili olacaktır. Bazı anneler temiz bir kaşığı doğal bir diş kaşıyıcı olarak kullanırlar. Tahta kaşıkların kırık ve sivri olmadığına dikkat edin.

Dişi çıkaran bebeklerde ağız etrafı salya ile dolabilir. Bu salyalar bebeğin ağız etrafını hassaslaştırabilir. Bebeğin ağız salyasını ılık su ile yıkayıp temiz bir bez ile hafiften temizleyin Set bir şekilde temizlediğinizde ağız etrafı yara olabilir.

Diş Çıkarma Jeli



Diş çıkaran bebeğini rahatlamak isteyen bazı anneler diş jelini tercih etmektedirler. Diş jelinin uyuşturma etkisi nedeniyle çocuğu kısa sürede rahatlamanın yanında bazı zararları da vardır. Diş jeli bebeklerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Diş çıkarma jeli fazla kullanıldığı zaman da bebeğin tükürüğüne karışıp oradan da bebeğin boğazına gelip orayı uyuşturabilir. 
Bu uyuşturma bebekte yutma fonksiyonunu zorlaştırabilir. Bu da bazı problemlere neden olur. Çünkü çıkarma jellerin içinde anestezik ve antiseptik etki eden maddeler vardır. Buna rağmen diş çıkarma jeli kullananlar varsa günde en fazla 6 defa kullanması gerekir. Günde bu jeli altı defadan fazla kullanmak çok sakıncalıdır.


Emzirmeden önce jeli kullanmayın. Yoksa dili uyuşan bebek emzirmede zorluk çeker. Fazla kullanılması durumunda diş çıkarma jelinin içinde bulan benzocaine veya Lidocaine gibi maddelerin bebeğin vücudunda birikmesine neden olacaktır. Bu maddelerinde bebekte zehirli etki yapmasına neden olacaktır. Jelin içinde bulunan benzocaine’nin kanda bulunan oksijen miktarını düşürme etkisi vardır. Diş çıkarmaya ve diş ağrısına çok etkili olan diş çıkarma jelini kullanmak isteyenler bebeğin doktoruna başvurup tavsiyesine kulak vermeleri gerekiyor. İçinde şeker ve alkol olmayan jel tercih edilmelidir.

6 aydan büyü bebeğin diş çıkarmasını rahatlamak için diğer bir yöntem de bebeğin eline iyice pişirilmiş sert veya dondurulmuş ekmek vermektir.

Dondurulmuş küçük dilim halindeki muzları bebeğe yedirmeniz onu rahatlatacaktır. Küçük dondurulmuş muz dilimleri bebeğin eline verin. Kendisi muzu yeme çalışırken diş etlerine sürtecek ve onu rahatlatacaktır.

Diş çıkaran bebeklerde iştahı azalabilir veya acı nedeniyle yemek yemeği reddedebilir. Bu dönemde ona soğuk yoğurt veya soğuk meyve püresini yedirin. Hatta küçük küçük doğranmış ve dondurulmuş meyve yedirtin.

Diş çıkaran bebeğinize kesinlikle doktora danışmadan ağrı kesici ilaçlar vermeyin. Bilinçsizce bebeklere verilen ağrı kesiciler bebeklerde daha büyük problem ve sorunların çıkmasına sebebiyet verecektir.

Piyasada satılan içi sıvı ile dolu diş kaşıyıcıları sakın akmayın. Bebeğiniz bu diş kaşıyıcıları dişlediğinde delebilir ve içindeki sıvı bebeğinize zarar verebilir.

İlgili Haber : İmplant Nedir


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir