Doğum Ağrılarını Sancılarını Hafifletmenin Yolları



Doğum Ağrılarını Sancılarını Hafifletmenin Yolları
Çocuğun doğması çok karmaşık ve acılı bir süreçtir. Anne ve çocuğun sağlığı, doğumun gidişatına bağlıdır. Bu zamanda oluşan ağrı, kadın vücudunun doğal tepkisidir. Birçok, özellikle ilk kez doğum yapan kadınlar çok korkuyorlar. Ve onların ilk düşüncesi, doğum sırasında ağrıyı nasıl hafifletmek olur?
Modern ağrı kesici ilaç araçlarının uygulanmasına bazı sınırlamalar vardır ki, doğumdan sonra bebek ve annenin durumuna güçlü bir etkisi vardır. Onlardan sadece belirli göstergeler sırasında başvurmak gerekir. Doğum, hemen hemen her kadının gücü yetecek, normal fizyolojik bir süreçtir. Ama korku, heyecan ve endişe, kas tonusunu arttırır ki, bu da, gereksiz acıya neden olur. Bu nedenle önceden bu sürece hazır olmak gerekir.

Doğum Sancılarını Hafifletmenin Yolları


Bazı yöntemler kadına ağrıyı hafif geçirmesine yardımcı olur. Doğum süreci sırasında, organizmada büyük miktarda biyolojik aktif maddelerin oluşması, strese dayanıklılık, acılara dayanma gücü vererek, kadına dinlenmeye yardımcı olur.
Rahatlık ve dinlenme. Doğuma kendisini psikolojik hazırlamak gibi, dinlenmek de yardımcı olacak. Sancılar arasındaki molalarda dinlenin, bu etapta olacak, doğum sürecine güç tutmaya yardımcı olacaktır. İlginç video izlemeyi veya hoş müzik dinlemeyi deneyin.

Solunum Yardımıyla Acıyı Nasıl Azaltabilirsiniz?


Düzgün nefes almayı öğrenmek çok önemlidir. Sancı sırasında yavaş yavaş nefes almak gerekir. Nefes girişi burundan, çıkışı ise ağızdan olmalıdır. Bu zaman ahenkli ritim tutmak gerekir. Sancıların uç zirvesinde kısa kesik-kesik nefes almak olur. Sancılar arası molalarda dinlenmek gerekir.

Masaj – gerginliği üzerinizden atmanıza yardımcı olabilir. Boyun ya da ayak masajı, sancılarınızı bir süreliğine de olsa unutturmaya yardımcı olacak. Hem bağımsız hem ortak yardım ile bunu yapmak olur.
Yakını. Birçok kadınları yakın insanlarının yani eşinin, annesinin,  kız kardeşinin desteği ona yardım ediyor. Sevilen insan yanınızda olunca doğuş hızlı ve kolay geçiyor.

Doğru vücut durumu (pozisyon) ile ağrıları nasıl kolaylaştırmak olur? Her kadının kendisi veya hekim yardımıyla doğru duruş alarak, ağrıları hafifletebilir. Kendinize uygun rahat duruşu alana kadar deneme yapabilirsiniz.


Doğum Ağrılarını Hafifleten Vücut Duruşları

·         Ayakta veya hareket halinde bulunmak – Ceninin rahim ağzına baskıya bağlı olarak onun hızla açılmasına yardımcı olur. Sonuçta doğum işlemi hızlanır ve mümkün olduğunca acılar hafifliyor;
·         Dört ayaküstü olan duruş, bel ağrılarını azaltır;
·         İp üzerinde asılma pozisyonu, pelvis kemiği üzerine düşen yükü azaltır;
·         Çömelme veya sandalyede geniş açılan ayaklar ile oturma;
·         Dizi üste durmak (sandalye veya yatakta).
Birçok yöntemler arasında, siz, doğum zamanı, ağrılarınızı hafifleten bir duruşu mutlaka bulacaksınız. En önemlisi, hiçbir şeyden korkmayın. Çünkü Allah yardım ediyor. Doğum çabuk bitecek, siz dünyanıza gelen çocuklar ile mükâfatlanmış olacaksınız!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir