Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme

Hayatın her döneminde beslenme önemlidir. Özellikle mevsim geçişlerinde çok daha önem kazanıyor. Yazdan bahardan kışa geçerken hastalıklara davetiye çıkartmamak için açıkçası sağlıklı beslenmeyi ön plana çıkartmamız lazım. Her türlü besini gün içerisinde dengeli bir şekilde almalıyız. Özellikle C vitamini içeren turunçgillerden zengin bir beslenmeyi direncimizi arttırabilmek için ön planda tutmamız gerekiyor. Portakal, mandalina, limon, turunç, yine yeşil yapraklı sebzeler, kuşburnu C vitamini açısından zengin gıdalardır. bunları beslenmemizde bulundurmaya özen göstermemiz gerekiyor.

 

Zencefil iyi bir antienflamatuar olduğu için iyi bir direnç sağlayıcıdır. Bununla ilgili yapılmış çayları ya da tabletleri günlük beslenmemizde kullanabiliriz. Zerdeçal içerisindeki kurkumin yine çok yeni nesil çok tavsiye edilen yiyecekler gurubundadır. Bir çok hastalıklarda özellikle direnci kuvvetlendirmekte kullanılan şeyler. Balık omega içeren yiyecekler özellikle somon 3 yağ asitlerini içeren gıdalar olduğu için haftada bir veya iki kez balık tüketimini arttırmalıyız. Kalsiyum ve protein kaynakları yoğurt ve peyniri gün içerisinde dengeli bir şekilde almamız gerekir. Sarımsak yine güzel bir  antienflamatuar ve antioksidandır. İçerisindeki sülfürlü gıdalar hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. Yeşil çay ; kış aylarında iyi bir flavonoidtir. Siyah çaydan daha fazla içerir. Yine direncimize destek olan bir üründür. Günde 1-2 bardak yeşil çay tüketimini bu dönemlerde arttırabiliriz.

İlgili Haber :  Sağlıklı Karaciğer


Bağışıklık sisteminin korunmasında özellikle ekinezya dediğiniz bir bitki en ayrıcalıklı bitkidir. Yeşil çay , beyaz çay sença mate gibi bütün bu çaylar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığı için de vücuttaki toksin atılma gücünü arttırarak en büyük desteği sağlar. Bitki çayları muhakkak limon dilimi ile ve zencefille güçlendirilmesi gerekiyor etken maddelerinin daha başarılı bir şekilde vücutta kullanılmasına fayda sağladığı için taze sıkılmış limon asla önermiyoruz mide rahatsızlıkları olan kişiler için genelde çaylarda en büyük yapılan problem budur. Bir dilim çok iyi yıkanmış limondan kabuklu haliyle lütfen kesin çayınıza atın üzerine sıcak suyu ekledikten sonra bitki çayınızı mümkünse karıştırarak ekleyin yani ekinezya yeşil çay ve içinde birkaç tane yaprağını birlikte harmanlayarak atacağınız bir kupa dolusu sıcak suda demlenmiş bitki çayı özellikle yemeklerden önce ve yemeklerden sonra tüketilmek şartıyla günde 4 bardak içildiğinde bağışıklık sistemini son derece güzel destekler aynı zamanda bağışıklığı en düşük olan kişiler rahat uyuyamayanlar ve maalesef stresli kişiler o zaman onların da stres azaltıcı melisa , ıhlamur ve papatya aynı zamanda vücudun rahat sindirim rahat uyuyabilmesi için rezene ve papatya karışımlarını akşam yatmadan önce tüketmeleri de fayda var.

Çoçukların Bağışıklık Sistemi Hangi Yiyeceklerle Beslenir?

Çocukların bağışıklık sisteminin beslenmeyle yakından ilgisi var.Özelliklede dengeli beslenme diyoruz. Günde yaşa uygun kalorilerini  almaları , sık beslenmeleri ve bağışıklığı destekleyen besinler ne olduğunu bilmek bunları tüketiyor olmak da çok önemli. En önemli besin grubu çiğ meyveler ve sebzelerdir sebzeleride çiğ olarak tüketmek aslında  bağışıklığın desteklenmesinde çok önemli bir şey. Bunların içinde bir de özellikle bağışıklık desteği olanlar mesela çiğ sarımsak gibi içinde selenyum var.Kırmızı soğan gibi aynı zamanda C vitaminli meyve ve sebzeleri tüketmek son derece önemli onu biliyoruz. Son yıllarda sıklıkla bahsedilen bir hipotez var;

 

Bu henüz hipotez boyutunda yani tam olarak kanıtlanmış değil. Ama gittikçede daha fazla bilim dünyasında destek alan bir hipotez ve buna göre de yine ortam ne kadar steril olursa bağışıklık sistemi kendine zarar vermeye başlıyor. Bunlarında bağışıklık sistemindeki önemi ve çocuklarda erken başlanması çünkü son yıllarda bebek beslenmesinde fermente gıdalara daha geç geçiş olmaya başladı batı ülkelerinde ve bunun da bağışıklık sistemini destekleme de yanlış bir strateji olduğu fermente gıdalara erken başlamışsın da bağışıklık sisteminin desteklenmesi açısından fayda olduğu biliniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir