Balgam Söktürücü Bitkiler

Balgam Söktürücü Bitkiler


Balgam akciğerleri tıkayan rahat nefes alıp vermemizi engelleyen,ağzada nahoş tadı hissedilen rahatsızlık veren bir sıvıdır. Ekspektoran yazan şuruplar içilerek balgam söktürülmeye çalışılmaktadır. Yalnız bu tür ilaçları kullanırken yanında bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir.

Bol su içildiği zaman bu balgam yumuşayarak ilacın da etkisiyle vücuttan rahatça atılması sağlanılmaktadır. Bol su içilmediği durumlarda balgam söktürücü ilaçlar alınsa da pek faydası görülmemektedir. Balgam söktücü ilaçlar bazı bitkilerden yapılmaktadır. İşte biz burada balgamı söktürmye yarayan bazı tertipleri sizlerle paylaşacağız

1)Her derde deva olan balın tüketilmesine devam etmek balgamı söktürmeye faydalı olacaktır. Bazı inatçı balgam türlerini vücuttan atmak için bala tuz karıştırılarak yenilmesi bu tür balgamın atılmasını kolaylaştıracaktır. Yine Antep Fıstığı balla karıştırılarak yenilirse çok faydası görülecektir.

2)Yine civan perçemi balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır. Bir miktar civan perçemi kaynatılıp içilecek olursa balgamı vücuttan atmaktadır. (8-12 saat arayla 1 bardak içilir)

3)Anasonun da balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. Fakat kokusu çok rahatsızlık verebilir. Anason tohumları kaynatılıp içilmelidir. Günde 2 bardaktan fazla içilmemelidir. İshal yapıcı etkisi vardır.

4)Ciğer otu veya ayrık otu da kaynatılıp içilmeye devam edilecek olursa aynı etkiyi gösterir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulanır Mı?

Diş Çürümesini Yenmek İçin Aromalı İçecekleri Kesin

Telsiz Ortodonti Nedir